Ağız ve çene cerrahisi, her yaştan bireylerin ağız diş ve çene bölgelerindeki hastalıkların, deformelerin tanı ve tedavi yöntemlerini kapsayan ana bilim dalıdır.
Ağız ve çene cerrahisi, her yaştan bireylerin ağız diş ve çene bölgelerindeki hastalıkların, deformelerin tanı ve tedavi yöntemlerini kapsayan ana bilim dalıdır. Çene cerrahisi alanındaki tedaviler yüksek eğitimli bir diş hekimi tarafından yapılması gerekir. Ortognatik cerrahi olarak da bilinen ağız ve çene cerrahisi ameliyatlarının yapılabilmesi için hastanın kemik gelişimini tamamlamış olması gerekir.
Ağız ve Çene Cerrahisi Kapsamında Verilen Hizmetler ?
Ağız ve çene cerrahisi çok çeşitli durumları ve problemleri kapsar. Yüz, çene ve ağızla ilgili hastalıkların düzeltildiği ağız ve cerrahisi klinik uygulamaları kapsamında verilen hizmetler şunlardır;
Normal, gömülü ve 20’lik dişlerin çekimi,
Diş boşluklarını tamamlamak için implant uygulamaları ve yanında gerekli görüldüğünde sinüs lifting, greft uygulamaları,
Ağızda yer alan sert ve yumuşak dokularda gelişen tümör ya da kistik oluşumların tanı ve tedavisi,
Çene, diş ve yüz bölgesinde oluşan enfeksiyonların tedavileri,
Çene ve diş kırıklarının tedavisi,
Çene eklemi hastalıklarının tedavileri,
Çene kemikleri ve çevresindeki yumuşak doku defektlerinin giderilmesi
Cerrahi Diş Çekimleri Nasıl Yapılır ?
Cerrahi diş çekimleri, normal diş çekimlerinde olduğu gibi lokal anestezi uygulanarak yapılır. Diş eti açılarak çıkarılacak olan dişe ulaşılır ve özel aletlerle diş üzerindeki kemik kaldırılarak diş çekimi gerçekleştirilir. Ardından açılan diş eti, dikiş atılarak kapatılır ve bir hafta sonra dikişler alınır.